flike
Hírek
2013 szezon
Ennek is vége, beköszöntött...
Number 1
Világranglista 1. hely!...
La Bomba
Bomba Energy Drink atz új szponzor! :D...
Támogatók

 


 

 

 

Hírek > 2013 szezon

A 2013 Szezon értékelő és beszámoló

Ennek is vége, beköszöntött a hűvősebb időjárás és lassan bezárnak a pályák. Nemzetközi versenyeket is lebonyolították már , így tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy vége a 2013. évi szezonnak. Azonban az idei szezon mellet nem mehetek el szó nélkül. Szeretnék megosztani veletek pár élményt, amik felejthetetlenné teszi az idei nyarat és , mert nem volt kevés belőle és egyértelműen beigazolodni látszik az is, hogy a kemény munkának megvan a gyümölcse.

Ugorjunk vissza a szezon elejére, ami Pozsonyban kezdődött egy világkupa futammal. Személy szerint nagyon vártam ezt a versenyt, mivel a tavalyi évben elég sokat csúsztam itt és kedvelem a pályát, illetve az elemeket. Sajnálatos módon idén a víz állása nem volt olyan kegyes mint 2012-ben, így kb 8m magasságú pályán zajlott a verseny. “Sebaj – gondoltam-  mindenki ismeri az alapszabályt, minnél alacsonyabb egy pálya annál jobban húzzad neki.” Így tettem én is és sikerült a dobogó második fokára felállni. 

 

Ezután következett a híres és méltán rettegett Wake Control Futam Bécsben. Nem kis riadalmat okozott,  hogy a pálya a verseny előtt 3 héttel összeomlott ,az egyik valaha volt legnagyobb árvíz következtében. A szervezőknek sikerült a pályát még időben összerakni. Amit tudni kell a pályáról, hogy egy dunai duzzasztó gát előtt helyezkedik el, az átlagos magassága kb 11,5m, ami megnehezítette minden résztvevő dolgát, nem is beszélve a roved kötelekről. Úgy éreztük magunkat versenyző társaimmal, mintha kezdőként “rövidköteleznénk”. Ezeken a nehézségeken túlépve megráztam magam, és az előkelő 5. helyet csíptem meg. (kép)

1 hónap versenyszünet után vettem részt a XV. Wakeboard Magyar Bajnokságon, ami Szegeden a Sun City Szabadidő és  sportközpontban került megrendezésre. E nemes eseményen nagy küzdelemben a 3. helyezést sikerült elérnem.

Az augusztusban, Svédországban megrendezett Európa Bajnokságon sajnos és a  nem képviseltük magunkat magyar versenytársaimmal egyetemben. (Ennek legfőbb oka a szerény sportolói keretünk, amit az EB költségvetése önmagában kimerített volna).

Rendkívül vidáman köszöntött a szeptember,  mivel EB kihagyása ellenére is, még mindig a villágranglista élén álltam, igaz mindössze 8 ponttal, de az élen voltam.

Szeptember eleje jelentette a Ride Cable Wake Series utolsó állomását is egyben ,ahová a kis csapatommal (Popelka Lili, Popelka Peti, Nagy Klaudia, Nagy Levente és Paládi-Kovács Áron) leviharzottunk Kecskemétre és nagyon szép eredményekkel tértünk haza. Nekem személy szerint sikerült a versenyt megnyernem és az összetettben a 3. helyen zártam.

 

RideCable Wake Series'13 'highlights' from RideCo. on Vimeo.

Szeptember végén került megrendezésre az Extreme Fantasy Wakeboard Cup Szent Péterváron, ahova a meghívásnak eleget téve el is utaztam.A város gyönyörű viszont az időjárás nem kímélt. Mit nekem rossz idő?! Van nekem szuper ION neoprene ruhám, amiben a zord orosz idő sem árthat! Tény és való, voltak nehezítő körülmények, pl. tilos volt kifelé ugrani  a kezelő elé, 10 éve versenyzem és még sosem találkoztam ilyen korlátozással. Mindezek ellenére a 2.helyen végeztem. A világranglista 1-2.helyezettje között még mindig rendkívül szoros volt a verseny.

Extreme Fantasy Evolution 2013 from Pavel Poltavsky on Vimeo.

 

Meg is érkeztünk szezonunk utolsó komoly eseményéhez ,mivel itt dől el a világranglista győzelem sorsa. Helyszín: Belgium, The Spin cablepark. Balos pálya, nagyon jó, kellemes elemkkel, a semi közepén.  A balos pálya visszatérően kísért már második éve (tavaly Toulouse-ban) Minden szuper volt. Csürtöki napon érkeztem, gondolván ennyi idő elég lessz átállni majd a másik irányra. Elég is lett, mert pont a verseny napjára jól formába kerültem,  mentek a trükkök és magamhoz képest egy elég jó kis kört raktam össze,  így 3. ként a döntöbe jutottam. A döntőt vasárnap rendezték. Kellemes idő, sehol egy felhő, én petig lebetegedtem, a döntőre sikerült belázasodnom, de mindent leküzdve a 4. helyen zártam és ezzel a 2013 Világranglistát hivatalosan is megnyertem 193 pont előnnyel (ehez természetesen hozzájárul a tavalyi Világbajnokságon elért döntős 7. helyezésem is).

Mint utolsó eseményként szeretném megemlíteni az idei Wake Off záró buil ami már rendszeres helyszíne az év wakeboardosa díj átadásának. Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is megválasztottak az év férfi wakeboardosának, amit nagyra értékelek és sokat jelent számomra.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek azt a sok segítséget és támogatást, amit kaptam az utóbbi 2 év során. Ez a csodálatos eredmény a Magyar wakeboard sportnak és számomra is óriási lehetőség, amivel úgy gondolom, hogy egy újabb “lábnyomot” sikerült hagynom magam után a hazai sportéletben. Óriás köszönet a családomnak, mert ilyen eredményt az ő támogatásuk nélkül nem érhettem volna el. 

Szeretném továbbá megköszöni a barátaimnak, csúszótársaimak, akik folyamatosan “pushingoltak”, köszönöm az én kis utánpótlás csapatomnak, akiket látva mégnagyobb erőt tudtam meríteni az előttem álló küzdelmek megvívásához.

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a támogatást a Szponzoraimnak, akik nélkül nem tartanék ott, ahol most vagyok és amire mindig is vágytam.

Köszönöm nektek:

ION – Lazsádi Laci

BOMBA – Katona Balázs

VBCP – Bodoki Roland

HOVEN – Richard Maehr

SKULLCANDY – Majtényi László

BP CLOTHING – Lenkey Ákos, Havas Patrik

GO PRO HUNGARY – Kovács Tamás

RUBESCH BOARDS – Rubesch Gergő

 

Mégegyszer köszönöm és nagyon hálás vagyok nektek minden segítségért és támogatásért.